vrijdag 4 april 2008

Links


Onderbouw

Kinderenplein

Deze site is van kinderplein. Op deze site kun je leuke taaloefeningen en spelletjes vinden voor de groepen 1 t/m 4. Ik vind het een bruikbare site om leuke oefeningen af te halen voor de onderbouw.


Kleuter eigen start

Deze site is handig op thema’s gesorteerd. Je kunt er de thema’s lente, winter, circus, vaderdag en moederdag vinden. Je vindt er veel les ideeën en oefeningen voor in de onderbouw.


Kleuter startbewijs

De site heeft niet alleen les ideeën en oefeningen voor de onderbouw. Er staan ook tips en links voor de leerkracht zelf en waar de leerkracht wat aan kan hebben.


Middenbouw

Middenbouw privé-start

Deze site heeft allerlei educatie spelletjes en oefeningen voor de middenbouw. Er zijn oefeningen voor het klokkijken. Spelletjes voor spelling en taal. Spelletjes voor de tafels. Deze site is dus erg bruikbaar voor de middenbouw.


Kinderplein

Op deze site zijn er veel onderwerpen te vinden die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen in de middenbouw. De kinderen kunnen hier extra informatie vinden over onderwerpen die ze interessant vinden. Er zijn oefeningen en spelletjes.


Kennisnet middenbouw

Op deze site kunnen kinderen per vak oefeningen en informatie zoeken. Je kunt er de vakken taal en rekenen vinden. Maar ook aardrijkskunde, geschiedenis, natuurkunde en nog meer.


Bovenbouw

Bovenbouw privé-start

Deze site geeft aandacht aan alle vakken van de bovenbouw. Zoals engels, geschiedenis, aardrijkskunde etc. Elk vak heeft een kopje met daaronder links met oefeningen en informatie die de kinderen kunnen doen en lezen.


Bovenbouwbasis

Op deze site is heel erg veel te vinden. Er staan heel veel oefeningen en lesideeen voor verschillende thema’s en vakken. Er staat zowel voor de leerling als voor de leerkracht veel informatie en oefeningen.


Samsam.netOp deze site kunnen kinderen van de bovenbouw veel informatie vinden. Ook kunnen ze er veel oefeningen doen.


leerkracht.nl

Dit is een site die ik zelf erg veel gebruik. Hier kun je lesideeen vandaan halen die niet met de methode op school te maken hebben. Wel staat de les goed beschreven met lesdoel, benodigdheden, inleiding, kern en afsluiting. Je kunt er in thema’s zoeken en per groep.

Geen opmerkingen: